Pennut täyttivät 6 viikkoa ja tänään oli siis aika kuskata ne eläinlääkärin vastaanotolle. Aamusella sain nerokkaan ajatuksen heitellä niille namuja lattialle, että oppivat vähän nenänkäyttöä. No nämä ahneet pikkuisethan mättivät naamansa namuja vaikka kuinka paljon, että oli sitten, mitä oksentaa. Ensimmäinen automatka nimittäin teki pienet merisairaiksi, ja vastaanotolla sitten oltiin yrjössä koko porukka. Onneksi lääkärillä venyi palaveri pitkäksi ja meillä oli odotellessa aikaa pestä sekä pennut että boksi.

Silmäpeilaus, punnitus, pentutarkastus ja mikrosirutus onnistuivat hienosti liukuhihnatyönä. Kaikilla oli terveet silmät (sekä ennen että jälkeen tippojen) ja kaikki muutkin paikat, hienot hampaistot ja purennat, pojilla molemmat kivekset eikä kellään napatyrää. Vankka ja tasainen pentue, oli lääkärinkin mielipide.

Aika hurjaa sakkia nämä kyllä ovat. Purevat ja riehuvat ihan hurjasti jo. Susu on ollut viime päivinä kaikkein kamalin; hyökkäilee ja vetää toisia hännästä, tappaa leluja ja juoksee karkuun kun yrittää tavoittaa sitä pahanteosta. Mutta eivät jää huonommiksi toisetkaan; puruvoimaa on jo ihan tosissaan. Mokomat pikku piraijat ottavat kyllä kiinni mistä saavat.